SİTEMİZ COK YAKINDA GÜNCELLENECEKTİRTÜM ÜYELERİMİZİ SAYGI VE HOŞGÖRÜYE DAVET EDİYORUM HERSEY DENETİM ALTINDA TUTULACAK BUNDAN SONRA KURALLARA UYMAYANLAR SİTEDEN UZAKLASTIRILACAKTIRSon 1 Hafta Sitemiz Tamamen Aktif Hale Gelecektir Moderatörlük İçin Basvular Baslamıstır... |
|
| Google İle Serial Crack Arama | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Cry •Adminstratör•
Mesaj Sayısı : 279 Doğum tarihi : 08/08/92 Yaş : 32 Rep Sistemi : 548 Rep Puanı : 8 Ruh Hali :
| Konu: Google İle Serial Crack Arama Çarş. Mayıs 20, 2009 1:25 pm | |
| Aradığınız Herşeyi Bulun Giriş: -Nasıl arama yapılmalı?Dosya aramaları,site aramaları,vs. genel bakış -Google da nasıl arama yapılır? -Tüm bölümler hakkında bilgi.
Site aramaları: -Arama motorları nasıl kullanılmalı? -Arama yaparken dikkat edilmesi gerekenler.
Dosya aramaları(.dll,.zip,.vs): -Genel açıklamalar. -Dosya adıyla bulma: -filemirrors,share url,filesearching hakkında bilgi. -filemirrors.com açıklama -shareurl.com açıklama -filesearching.com açıklama -Dosya paylaşım araçlarında arama yapmak. -Crack veya Serial bulmak. -astalavista.com bilgi. -astalavista.box.sk bilgi. -Crack arama -cracks.am -astalavista.box.sk -Serial arama -serials.ws -astalavista.box.sk
Grafik,resim aramak: -Hangi siteler kullanılmalı? -picsearch.com -google.com
Oyun bölümü: -Genel olarak oyun aramak. -Oyunlar için hile bulmak. -Oyunlar için,en çok kullanılan hile sitelerinin tanıtılması -dlh.net,trgamer.com -alternatif olarak google.com -Oyunlar için no-cd crack bulmak. -Genel açıklama. -Site tanıtımları. -www.gamecopyworld.com -www.gameburnworld.com -Oyunlar için savegame bulmak. -Eski dos oyunları,emulatorler & romlar: -Dos oyunları,emulatorler ve romlar hakkında: -KaZaa programında arama -Emulator ve rom dosyalarını bulmak. -Hangi siteler kullanılmalı,tavsiyeler. -emulatorler için turemu.kolayweb.com , www.antikoyun.com turk olanlar. -www.planetemu.net hakkında açıklama.
İpuçları,tavsiyeler,dikkat edilmesi gereken kurallar: -Uzantı kullanmadan aramak,daha fazla sonuç. -Deneme sürümü olan bir dosyanın adından faydalınarak,tam sürümünü bulmak. -Googledaki diğer arama ipuçları: -Önbellek i kullanmak. -Hesap makinası. -FlashGet programının özelliklerinden site gezginini kullanarak istediğimiz sitenin klasörlerini görmek. -Genel olarak dosya arama tavsiyeleri
-Nasıl arama yapılmalı?Dosya aramaları,site aramaları,vs. genel bakış
"İnternet'te arama yapmak" denince çoğu kişinin aklına,arama siteleri gelir.(google,altavista,vs.)Bu şekilde arama yaparak pek çok siteye ulaşabiliriz.Bundan farklı olarak,birde dosya aramaları var.Bu konuya ilerleyen bölümlerde değineceğim. Öncelikle bu sitelerde nasıl arama yapılmalı onu açıklamaya çalışayım;(bu dokumanda,en çok kullanılan arama motorlarından google'ı tavsiye ediyorum.O nedenle çoğu örneği,bu siteye göre vericeğim.) Zaten herkes bilir,google.com'da herhangi bi kelime aratırsak,karşımıza olumlu,olumsuz bi sonuç sayfası çıkar.Ama aradığımız içeriği en kısa zamanda bulmak ve sonuç sayfasındaki sitelerin alakasız şeyler olmasını önlemek için, bazı kurallara uymamız gerekir.Bazı işaretleri kullanarak bu işlemi yapabiliriz...
-Google da nasıl arama yapılır?
Örneğin + veya - işarelerinin anlamlarını açıklamakla başlayabiliriz.NOT:Her işaret kelimenin sol tarafına konur.(tek olanlar) + (artı) işaretinin anlamı;bu işareti koyduğumuz kelimeler,mutlaka sonuç sayfasında çıkacak demektir. - (eksi) işaretinin anlamı;bu işareti koyduğumuz kelimeler,sonuç sayfasında olmayacak demektir. En çok kullanılan diğer işaretlerden biri de " " (çift tırnak) işaretidir. Bunun anlamı,iki kelimeyi birleştirmek ve tek bir kelimeymiş gibi arama yapmak demektir.Mesela oyun hileleri diye arama yapmakla, "oyun hileleri" diye arama yapmak farklı şeylerdir.İlk yazdığımız şekilde arama yaparsak,hem "oyun" hemde "hileleri" kelimesi ayrı ayrı aranır ve gereksiz sayfalar çıkmasına neden olur.Ama "oyun hileleri" şeklinde arama yaparsak oyun ve hileleri kelimesinin yan yana geçtiği sayfalar görüntülenir. Tüm bu bilgileri birleştirsek şöyle bi örnek verebiliriz: "oyun hileleri" +pc -psx bunun anlamı;oyun hilelerinin geçtiği,içinde pc yazan ama psx yazmayan sayfalar görüntülenecektir.Böylece arama sonuçlarını azaltarak,daha hızlı bir arama yapmış oluruz.Sizde bunun gibi işaretler kullanarak , arama yapabilirsiniz.
-. | |
| | | Cry •Adminstratör•
Mesaj Sayısı : 279 Doğum tarihi : 08/08/92 Yaş : 32 Rep Sistemi : 548 Rep Puanı : 8 Ruh Hali :
| Konu: Geri: Google İle Serial Crack Arama Çarş. Mayıs 20, 2009 1:26 pm | |
| Tüm bölümler hakkında bilgi.
Aşağıdaki yazılarda,genel olarak arama konularına değindim.Bknz:Giriş
Site aramaları:
-Arama motorları nasıl kullanılmalı?
Arama motorlarınında site araması yaparken şu kurallara dikkat etmeliyiz
-Soru cümlesi yazarak,cevabına ulaşacağımızı sanmamalıyız Örnek:Beş artı beş kaç eder?(böyle bişey yazarsak,cevap olarak 10 gelmez.Sadece bu cümlenin geçtiği sayfalar aranır.Gerçi google hesap makinası olarak ta kullanılabiliyor ama şimdi yazı ile yazdığımız için istediğimiz sonuca ulaşamayız.) Bunun yerine arama yaparken şöyle düşünmeliyiz:Yazacağımız kelimelerin geçtiği sayfalar aranacak.O nedenle ne aradığımızı iyi bilmeliyiz.Mesela crack dosyası arıyorsak,"hangi sitede crack dosyası var" diye yazmamalıyız.Programın ismiyle bereber bişeyler eklemeliyiz.
-Üst kısımda yazdığım işaretleri kullanarak sonuç sayfasını azaltabiliriz ve aradığımızı şeyi daha kısa zamanda bulabilriz. (+,-," " vs)
Dosya aramaları(.dll,.zip,.vs):
-Genel açıklamalar.
Arama motorlarının diğer kullanılış amacı da dosya araması yapmaktır.Tabi dosya aramak için arama motorlarından başka siteler de vardır.Mesela download.com veya inndir.com.Ama bu tür download sitelerinde tek tük dosyaları bulamayız.Örneğin .dll uzantılılar. Her arama da olduğu gibi,dosya arama bölümünde de google.com u kullanabiliriz ama bunun için yapılmış özel siteler de vardır. O nedenle ben google.com u son çare olarak kullanmanızı tavsiye ederim.
-Dosya adıyla bulma: -filemirrors,share url,filesearching hakkında bilgi.
Bu kısımda benim tavsiye ettiğim bazı siteleri tanıtacağım.www.shareurl.com,www.filesearching.com/" class="postlink" target="_blank" rel="nofollow"> www.share...esearching.com" target="_blank" rel="nofollow">http://www.filemirrors.com,www.share...esearching.com.
-filemirrors.com açıklama
Bu sitenin arama mantığı şudur:Getright programında indirilen dosyalarda arama yapılması.Tabi bunun için getright programının link paylaşımından yararlanılıyor.(özellikler menüsü altında bulabilirsiniz.Eğer bu özelliği açarsanız,sizin indirdiğiniz tüm dosyaların adresleri bu siteye yollanıyor ve siteye girenler arama yaptığında sizin kullandığınız adresi bulabiliyor.)Çok iyi bi özellik yani.Hemen hemen her türde dosyaya ulaşabiliyorsunuz. Siteye girdiğinizde sağ üst tarafta yer alan arama bölümünden dosya aratabilirsiniz.Bu site,dosya uzantısına önem vermiyo.Yani herhangi bi dosya uzantısı yazmadan da arama yapabiliyorsunuz.Örneğin winrar yazıp arama yaptığınızda çıkan sonuçlarda hem winrar.zip olabilir,hem de winrar.rar olabilir.Ayrıca arama yapmadan önce sol taraftaki açılır listeden ayar yapabiliriz.Mesela arayacağımız dosya,yazacağımız isim ile başlamasını istiyorsak "begins ..."olan seçeneği işaretleyebiliriz veya dosyanın herhangi bir yerinde yazacağımız ismin çıkmasını ayarlayabiliriz.(contains)
-shareurl.com açıklama
Bu sitenin de arama mantığı filemirrors.com la aynı.Yalnız bazı farklar var.Site flashget programına göre link alıyo ve dosya uzantısı mutlaka yazılması gerekiyor.O nedenle arama yaparken sadece isim yazarsak bişey gelmez. Bu site de güzel bi yer.Ama uzantısını bilmediğiniz dosyalar için filemirrors u kullanmanızı tavsiye ederim.
-filesearching.com açıklama
Bu site,sadece ftp araması yapabiliyor.Diğer tanıtığım siteler gibi,her türde dosyayı arayabilirsiniz ama daha az sonuçla karşılaşabilirsiniz.
-Dosya paylaşım araçlarında arama yapmak.
Bildiğiniz gibi dosya paylaşım araçlarını kullanarak ta,dosya araması yapabiliriz.(p2p(peer to peer))Bu tür programların mantığı şudur:Bu tarz programlara sahip olan kullanıcıların,harddisk inde paylaşıma açtığı klasör altında arama yapabiliyorsunuz. O nedenle .dll araması yapanlar için tavsiye edilmez.Daha çok,mp3,film türünde dosyaları bulmak için kullanılır. Şu anda en popüler olanı ve en çok kullanıcısı olanı KaZaa.Tavsiye edilir.
-Crack veya Serial bulmak.
Bir diğer önemli konu ise crack veya serial bulmaktır.Bu bölümde hangi sitelerde arama yapabilirsiniz onu anlatacağım. Her arama türünde olduğu gibi bu bölümde de google ı kullanabilirsiniz ama önce,bunun için yapılmış siteleri kullanırsanız daha çabuk sonuç alırsınız.
-astalavista.com bilgi.
Bu sitede,genel olarak tüm crack ve serial bulabileceğiniz sitelerin bulunduğu bir liste yer alıyor.Ayrıca bazı programlar ve dokumanlar da bulunuyor.Biz arama yapmak istediğimizde listede bi yer seçip,arama yapabiliriz.
-astalavista.box.sk bilgi.
Bu sitede arama yaptığımızda,astalavista.com bünyesinde bulunan adreslerde arama yapıp,görüntülenmektedir.Yani tek aramada bi çok sitede arama yapabiliriz.
-Crack arama
-cracks.am
Crack araması yapmak için ilk önce bu siteyi kullanmanızı tavsiye ederim,çünkü astalavista.box.sk ye girerek zaman kaybedeceğimize direkt olarak bu siteye girip arama yapabiliriz.
-astalavista.box.sk
Her crack,serial aramasında olduğu gibi bu bölümde de astalavista.box.sk yi kullanabiliriz.Ama bu sitede arama yaptığımızda karşımıza çok fazla link çıktığından önce cracks.am gibi bir sitede arama yapıp,hız kazanabiliriz.
-Serial arama
-serials.ws
Benim tavsiye ettiğim sitelerden biri de www.serials.ws .Serial arayacağınız zaman ilk önce burada arama yaparsanız,sonuca daha çabuk ulaşabilirsiniz.
-astalavista.box.sk
Bknz:astalavista.box.sk bilgi.
Grafik,resim aramak:
-Hangi siteler kullanılmalı?
Eğer sizde zaman zaman resim arıyorsanız,bu bölümde tanıtacağım siteleri kullanabilirsiniz.
-picsearch.com
www.picsearch.com a girip istediğiniz resim için arama yapabilirsiniz.Süper bi site.(gelişmiş arama seçenekleri sayesinde istediğiniz büyüklükteki,renkli veya renksiz,farklı uzantılarda resimleri arayabiliyorsunuz.)
-google.com
www.google.com.tr ye girip üst taraftan grafik araması bölümüne geçip,arama yapabilirsiniz.Burada da picsearch gibi arama yapabiliyorsunuz.
Oyun bölümü: -Genel olarak oyun aramak.
Oyun aramak için dosya paylaşım araçlarını veya bazı warez sitelerini kullanabilirsiniz.Hile,crack ve savegame aramak için ise aşağıda anlattığım siteleri kullanabilirsiniz.
-Oyunlar için hile bulmak. -Oyunlar için,en çok kullanılan hile sitelerinin tanıtılması -dlh.net,trgamer.com
Her türlü hile,trainer vs. bulmanız için dlh.net i kullanabilirsiniz.Ayrıca bu sitede bulunda dlh98 programını indirerek ve gerekli updateleri yükleyerek tüm hilelere sahip olabilirsiniz. trgamer.com sitesinden de türkçe olarak oyun açıklamaları,hile,trainer,tam çözüm vs. bulabilirsiniz.
-alternatif olarak google.com
Eğer hala aradığınız oyunu için bişeyler bulamadıysanız,google ı kullanabilirsiniz.
-Oyunlar için no-cd crack bulmak. -Genel açıklama.
Oyunları cd siz çalıştırmak için no-cd crack indirerek,kullanabilirsiniz.Eğer sizde benim gibi,bir oyunun cd ile çalışmasına sinir oluyorsanız,bu yazdığım adresleri kullanarak crack download edebilirsiniz.
-Site tanıtımları. -www.gamecopyworld.com
Bu sitede arama yaptığınızda pek çok oyunun crack ini bulabilirsiniz.En çok kullanılan no-cd crack sitelerinden birisidir.
-www.gameburnworld.com
Gamecopyworld e alternetif olarak bu siteyi kullanabilirsiniz.İkisi de güzel sitelerdir.
-Oyunlar için savegame bulmak.
www.savegames.net adresinde hemen hemen tüm oyunların savegame dosyalarını bulabilirsiniz.Tavsiye ederim.
-Eski dos oyunları,emulatorler & romlar: -Dos oyunları,emulatorler ve romlar hakkında:
Dos oyunlarını her bölümde olduğu gibi google.com da arama yaparak bulabilirsiniz.(tabi başka siteler de var.) Emulator ve rom dediğimiz şey ise,bazı eski oyunların (örneğin,atari salonlarında bulunan oyunlar,console oyunları fln) bilgisayarda oynanması için emule edilmesiyle oluşturulmuş isimlerdir.Aslında pek çok şeyin emulatoru var.Genel olarak emulatorun tanımını şöyle yapabiliriz:Bir sistemin,başka bir sistem üzerinde çalıştırılması.Bu tür programlar genelde oyunlar için yapılmaktadır. Arcade emulatorlerinde oyun oynamak için(neogeo,namco,vs.),rom dediğimiz oyunun çalışması için gereken dosyalara ihtiyacımız vardır.Console'lar için ise asıl cd nin olması lazımdır.(veya .iso dosyasının) En çok tanınan dos oyunlarına örnek vermek gerekirse,Prince of Persia 1 ve 2 yi ,en çok bilinen emulatorler&romlar hakkında bilgi vermek gerekirse,NeoGeo nun StreetHoop adlı oyununu örnek verebiliriz.Bunun gibi daha bi sürü oyunu aşağıda tanıtacağım adreslerden bulabilirsiniz.
-KaZaa programında arama
Artık yazmaktan sıkıldım ama yinede belirtmek zorundayım,bi pc oyunu arıyorsanız(eski veya yeni) önce kazaa programında bi arama yapmanızı tavsiye ederim.
-Emulator ve rom dosyalarını bulmak. -Hangi siteler kullanılmalı,tavsiyeler.
Benim önerdiğim 3 tane site var.Bunlar içinde en iyisi ise planetemu.net.Diğer ikisi ise www.antikoyun.com ve turemu.kolayweb.com
-emulatorler için turemu.kolayweb.com , www.antikoyun.com turk olanlar. -www.planetemu.net hakkında açıklama.
Bu sitenin içeriği çok geniş.Hemen hemen aradığınız her oyunu bulabiliyorsunuz.Her türlü konsol ve arcade oyunları var.
İpuçları,tavsiyeler,dikkat edilmesi gereken kurallar:
-Uzantı kullanmadan aramak,daha fazla sonuç.
Bu vereceğim bilgiyi,dosya araması yaparken kullanabilirsiniz.filemirrors.com veya filesearching.com da arama yaparken,dosya uzantısı yazmadan arama yaparken,ilk önce dosya uzantısı yazmadan arama yapmanızı tavsiye ederim.(shareurl.com da yapılmaz çünkü o sitede dosya uzantısı yazmak mecburi)Böylece hem daha fazla sonuçla karşılaşırsınız hem de farklı dosya uzantılarına sahip dosyaları görürsünüz.
-Deneme sürümü olan bir dosyanın adından faydalınarak,tam sürümünü bulmak.
Bu dediğim yöntemi bazı programlar için kullanabilirsiniz.Örneğin normal bi siteden download etmek için herhangi bir deneme sürüm programın adını öğrenin.Genelde xxx_trial.zip şeklinde falandır.Buradan trial eklemesiniz çıkardıktan sonra filemirrors ta veya filesearching te arama yaparsanız,o programın tam sürümünü bulma şansınız artar.Bunun gibi sizde bişeyler yapabilirsiniz.
-Googledaki diğer arama ipuçları: -Önbellek i kullanmak.
Google ın bu özelliğini çoğu kişi bilmiyor.Anlatiiim; Google da herhangi bir arama yaptığınızda,gelen site adreslerinin alt tarafında "önbellek","benzer sayfaları ara" yazısı fln yazar. İşte buradaki önbellek linkine tıklarsanız,o sitenin anasayfasının görüntüsünü görebilirsiniz.e şimdi diiceksiniz bu neye yarar ki? Örneğin,bi siteyi açamadınız,"sunucu bulunamıyor" veya başka türde bi hata verdi.Ama siz bu sitenin ana sayfasını merak ediyorsunuz veya sitenin ana sayfasında yazan bi yazıyı okumak istiyorsunuz,vs..o zaman google ı açarak istediğiniz siteyi aratın ve önbellek linkine tıklayın,anasayfa karşınızda.
-Hesap makinası.
Artık google hesap makinası olarak ta kullanılabiliyor.Mesela 2+2 yazıp arama yaptığınızda sonuç olarak karşınıza 4 gelir.vs...
-FlashGet programının özelliklerinden site gezginini kullanarak istediğimiz sitenin klasörlerini görmek.
FlahGet programından sitegezginini açıp istediğiniz bi site adresini yazdıktan sonra enter a basarsanız,sitenin içindeki çoğu dosyayı görebilirsiniz.Bazen lazım oluyo...
-Genel olarak dosya arama tavsiyeleri
Dokumanın ilgili bölümlerine de yazdım ama genel olarak bi toparlarsak;
-Herhangi bi dosya arayacağınız zaman(.dll,.zip,.exe vs.) öncelikle filemirrors.com da arama yapın veya filesearching.com da. -Eğer aradığınız dosyayı bulamadıysanız,shareurl.com a gidip dosya uzantısıyla beraber yazıp,arayın. -Dosya ararken,önce sadece ismiyle yazın yani uzantısını yazmayın. -Diyelimki bi download sitesinden dosya indirmek için linke tıkladınız.Ama o sitenin verdiği adresteki dosya hata verdi.Yani link kırık.Eğer böyle bir durumla karşılaştıysanız,o dosyanın ismini tam olarak kopyalayın ve filemirrors.com a gidip arayın. Büyük ihtimalle çalışan bi link bulacaksınızdır | |
| | | | Google İle Serial Crack Arama | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|